ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 φλυτζάνια καφέ ρυζι
αλευρι
1 κουτ. η βουτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 αυγά
4-5 πρεζες αλάτι
4-5 πρεζες πιπερι φρέσκο ( τα τρώμε καφτερα)
1 κουτ. γλυκού κουρκουμα
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 φλυτζάνια καφέ ρυζι
αλευρι
1 κουτ. η βουτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 αυγά
4-5 πρεζες αλάτι
4-5 πρεζες πιπερι φρέσκο ( τα τρώμε καφτερα)
1 κουτ. γλυκού κουρκουμα
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε σε μπασινα το κρεμμύδι με τον κιμά ένα αυγο και 2 φλυτζ ρύζι. Ζυμωνουμε για λίγο
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 - 5 κουτ σούπας αλεύρι
- Κάνουμε μπαλακια το μείγμα και κάθε μπαλακι το περνάμε με κυκλικές κινήσεις από το αλευει
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τα υπόλοιπα 2 φλυτζ ρύζι
- Χαμηλώνουμε θερμοκρασία και ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσει
- Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και κουρκουμα
- Βράζουμε για 20 λεπτά
- Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε καλά 3 αυγά να αφρατεψουν
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά το φαγητό
- Προσθέτουμε στο πιάτο με τα αυγα το ζουμί από το λεμόνι και με μια κουτάλα περνούμε 1 κουταλιά από το ζεστό φαγητό και το ρίχνουμε στα αυγά
- Προσοχή μην μας κόψει το αυγό . Ρίχνουμε άλλη μια.κουταλια ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα αυγά στο φαγητό
- Ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα
- Σερβίρουμε και πασπαλιζουμε με φρέσκο οιοερι
Καλη σας όρεξη!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου