Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 φλυτζάνια καφέ ρυζι
αλευρι
1 κουτ. η βουτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 αυγά
4-5 πρεζες αλάτι
4-5 πρεζες πιπερι φρέσκο ( τα τρώμε καφτερα)
1 κουτ. γλυκού κουρκουμα
1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε σε μπασινα το κρεμμύδι με τον κιμά ένα  αυγο και 2 φλυτζ ρύζι. Ζυμωνουμε για λίγο
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 - 5 κουτ σούπας αλεύρι 
  3. Κάνουμε μπαλακια το μείγμα και κάθε μπαλακι το περνάμε με κυκλικές κινήσεις από το αλευει
  4. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τα υπόλοιπα 2 φλυτζ ρύζι
  5. Χαμηλώνουμε θερμοκρασία και ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσει
  6. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και κουρκουμα 
  7. Βράζουμε για 20 λεπτά
  8. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε καλά 3 αυγά να αφρατεψουν
  9. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το φαγητό 
  10. Προσθέτουμε στο πιάτο με τα αυγα το ζουμί από το λεμόνι και με μια κουτάλα περνούμε 1 κουταλιά από το ζεστό φαγητό και το ρίχνουμε στα αυγά
  11. Προσοχή μην μας κόψει το αυγό . Ρίχνουμε άλλη μια.κουταλια ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα αυγά στο φαγητό
  12. Ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα 
  13. Σερβίρουμε και πασπαλιζουμε με φρέσκο οιοερι
Καλη σας όρεξη!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου