ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
ΚΡΕΜΑ
6 αυγά
1,5 λίτρο γάλα φρέσκο
1,5 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
3 βανίλιες
2 κ.σ. βούτυρο
1 κομματάκι βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
ΣΙΡΟΠΙ
2,5 φλ/νια νερό
3 φλ/νια ζάχαρη
φλούδα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε μέσα και όλα τα άλλα υλικά της κρέμας.
Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς μέχρι να πήξει. Θέλει περίπου 10 λεπτάκια. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα καθόλου για να μη μας κολλήσει στην κατσαρόλα το μείγμα.
Η κρέμα είναι έτοιμη, όταν αρχίσει να βράζει και μόλις βγάλει φουσκάλες, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και είναι έτοιμο.
Σε μέτριο πυρέξ βουτυρωμένο καλά στρώνω τα 6 φύλλα κρούστας αφού τα έχω βουτυρώσει ανάμεσα.
Ρίχνω την κρέμα και την στρώνω.Το φύλλο που έχει περισέψει το γυρίζω μέσα στο πυρέξ και το βουτυρώνω και αυτό.Από πάνω βάζω και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας,τα βουτυρώνω και αυτά ανάμεσα. Ότι περισσεύει, το γυρίζω προς τα μέσα.
Βουτυρώνω την επιφάνεια του γλυκού και χαράζω ελαφρά σε κομμάτια.Προσοχή μην χαράξετε μέχρι κάτω γιατί θα χυθεί η κρέμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 60' στους 180 βαθμούς μέχρι το φύλλο να κοκκινίσει. Φτιάχνουμε και το σιρόπι.
Προκειμένου να σιροπιάσουμε το γλυκό θα πρέπει να είναι κρύο το γλυκό μας και καυτό το σιρόπι.
tips:Πασπαλίζουμε το κάθε κομμάτι με κανέλα δίνει μια ιδιαίτερη γεύση.
Μην βάλετε το γλυκο όταν είναι ακόμα ζεστό στο φούρνο αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου γιατί θα μαλακώσει το φύλλο.
Καλή σας όρεξη!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου