Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ(6-8 ατομα)

1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
1 κιλό κιμά(ανάμεικτο)
2 πακέτα μακαρόνια Νο6
2 κουτ.σουπ. αλάτι
1 πουμαρό
1/2 κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι κάρυ
1 κουταλάκι πάπρικα
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές το κρεμμύδι και τη μία ντομάτα.
Τσιγαρίζουμε σε λάδι για 5-8 λεπτάκια και ρίχνουμε και τον κιμά.
 Αφήνουμε τον κιμά μέχρι  να αλλάξει χρώμα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει.
Όταν ο κιμάς ετοιμαστεί τρίβουμε στον τρίφτη την άλλη ντομάτα και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας και το πουμαρό.
 Ρίχνουμε όλα μας τα μπαχαρικά κ προσθέτουμε και νερό περίπου 4-5 ποτήρια. Άν ο κιμάς βράσει σε χύτρα θα χρειαστεί περίπου 20' για να είναι έτοιμος σε απλή κατσαρόλα ο χρόνος αυξάνεται θα χρειαστεί περίπου 30'-40'.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες βρασμού που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία τους.

Σε πιάτο ρηχό σερβίρουμε μακαρόνια με κιμά και προαιρετικά πασπαλίζουμε με παρμεζάνα!

 Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου