ΥΛΙΚΑ(για μεσαιο ταψακι)
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 10 φέτες ζαμπόν
- 10 φέτες γκούντα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 πουμαρό
- αλάτι
- πιπέρι
- κάρυ
- κανέλα
- 1 κύβο λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε και σουρώνουμε τα μακαρόνια.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα φτίαχνουμε μια απλή κόκκινη σάλτσα.
- Με ελαιόλαδο αλείφουμε το ταψί
- Προσθέτουμε τα μισά μακαρόνια στο ταψί
- Τοποθετούμε τα ζαμπόν το ένα δίπλα στο άλλο 'ετσι ώστε να μην υπάρχουν κενά.
- Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα μακαρόνια
- Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια τη σάτσα που έχουμε φτιάξει (να είναι μπόλικη)
- Τοποθετούμε τις φέτες τυριού σε όλη την επιφάνεια
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο
- ΣΕ προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στον αέρα στους 210 βαθμούς περίπου για 20-25 λεπτα.Θέλουμε να έχει πάρει ένα ωραίο χρώμα το τυρί μας.
Εκτελεση για τη σαλτσα:
- Τσιγαριζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο
- Προσθέτουμε το πουμαρό, τον κύβο και όλα μας τα μπαχαρικα
- Προσθέτουμε νερό και βράζουμε έως ότου "σωθεί".
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου