Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Κανελόνια με μπεσαμέλ σπιτικη!

YΛΙΚΑ
  • 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
  • 1 πακέτο κανελόνια
  •  1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
  • 1/2 κουτί πουμαρο
  • 3 πρέζες αλάτι
  • 3 πρέζες πιπέρι
  • 1 πρέζα κανελα
  • 7-8 μπαχάρια
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  • 1 λίτρο γαλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. ενταμ
  • και 100 γρ. ενταμ για πασπάλισμα 

 ΕΚΤΈΛΕΣΗ
  1.  Σοτάρουμε τον κιμά και τον σπάμε καλά για να μην υπάρχουν χοντρά κομμάτια
  2.  Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο
  3.  Συνεχίζουμε να σοτάρουμε
  4.  Αφού πάρει χρώμα ο κιμάς σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το πουμαρο το αλάτι- πιπέρι- κανέλα-ζάχαρη και μπαχαρια
  5.  Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και βράζουμε για 20' σε κατσαρόλα
 Για τη μπεσαμέλ
  1.  Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα
  2.  Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το αλεύρι με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν (roux)
  3.  Αφού ζεσταθεί το γάλα το ρίχνουμε στο roux σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς
  4.  Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει κρεμώδη υφή προσθέτουμε τα μπαχαρικά αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
  5.  Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει κρεμώδη υφή προσθέτουμε τα μπαχαρικά αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
  6.  Στρώνουμε σε λαδωμένο μέτριο ταψί τα κανελόνια που τα έχουμε γεμίσει ένα ένα με κιμά
  7.  Το κιμά που θα περισσέψει περιχύνουμε ανάμεσα στα κανελόνια
  8.  Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ
  9.  Πασπαλίζουμε με τυρί
  10.  Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 40' στους 180
                                                               Καλή σας όρεξη!!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου