YΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 1 πακέτο κανελόνια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
- 1/2 κουτί πουμαρο
- 3 πρέζες αλάτι
- 3 πρέζες πιπέρι
- 1 πρέζα κανελα
- 7-8 μπαχάρια
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 λίτρο γαλα
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. ενταμ
- και 100 γρ. ενταμ για πασπάλισμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε τον κιμά και τον σπάμε καλά για να μην υπάρχουν χοντρά κομμάτια
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο
- Συνεχίζουμε να σοτάρουμε
- Αφού πάρει χρώμα ο κιμάς σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το πουμαρο το αλάτι- πιπέρι- κανέλα-ζάχαρη και μπαχαρια
- Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και βράζουμε για 20' σε κατσαρόλα
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το αλεύρι με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν (roux)
- Αφού ζεσταθεί το γάλα το ρίχνουμε στο roux σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει κρεμώδη υφή προσθέτουμε τα μπαχαρικά αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει κρεμώδη υφή προσθέτουμε τα μπαχαρικά αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
- Στρώνουμε σε λαδωμένο μέτριο ταψί τα κανελόνια που τα έχουμε γεμίσει ένα ένα με κιμά
- Το κιμά που θα περισσέψει περιχύνουμε ανάμεσα στα κανελόνια
- Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ
- Πασπαλίζουμε με τυρί
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 40' στους 180
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου